Przywróć

Ta aplikacja przywraca dysk z kopii zapasowej danych, która została wcześniej utworzona poprzez Kopia zapasowa lub kopiuje dane z obrazu z powrotem na dysk wraz z nakładką lub bez.

Uwaga: Jedynie FullImage, SmartImage oraz BitImage mogą być przywracane na dysk. VM Image może być montowany za pomocą Miray Virtual Disk lub przez maszynę wirtualną.
Przywróć - ekran główny‌
rys.: Przywróć - ekran główny

Obraz

Zdecyduj, który obraz chcesz przywrócić. Jeśli znasz dokładną ścieżkę pliku i nazwę obrazu, możesz wprowadzić je bezpośrednio w polu wejściowym. Aby przeglądać w poszukiwaniu obrazu, otwórz Przeglądarkę obrazów przyciskiem .

Migawka

Jeśli istnieją migawki wybranego obrazu, wybierz migawkę, którą chcesz przywrócić lub wybierz obraz bazowy z listy rozwijanej.

Obraz z nakładką

Jeśli istnieje nakładka dla wybranego obrazu lub migawki, możesz wybrać, czy chcesz ją uwzględnić podczas przywracania, zaznaczając lub odznaczając pole Nakładka.

Partycje

Układ partycji na obrazie zostanie wyświetlony na pasku poniżej listy wyboru dysków. Poszczególne partycje mogą być bezpośrednio zaznaczane lub odznaczane w celu uwzględnienia ich w procesie przywracania, klikając na nie na tym pasku. Otwórz komponent PartitionSelect poprzez link opcji. Możesz wyświetlać szczegóły dotyczące partycji podczas dokonywania wyboru.

Cel

Wybierz dysk docelowy, na który chcesz przywrócić obraz. Dostęp do Dodatkowych szczegółów i opcji uzyskasz poprzez przycisk . Znajdziesz tu techniczne informacje dotyczące celu oraz wybór opcji HPA oraz DCO.

Opcje

Wybierz następujące opcje przywracania obrazu:

Wyłącz automatycznie komputer

Możesz zdecydować, aby komputer wyłączył się automatycznie po zakończeniu procesu kopiowania. Wybierz scenariusz, po którym chcesz aby komputer się wyłączył:

W każdym przypadku, raport zostanie automatycznie zachowany.

Zaawansowane opcje

Kliknij na Zaawansowane opcje aby wybrać z poniższych:

Wydajność

System operacyjny

Dysk

Rozpocznij przywracanie

Kliknij przycisk Rozpocznij aby rozpocząć proces. Stan procesu będzie wyświetlany na pasku postępu w procentach (%) wraz z informacjami o aktywnej części procesu, szybkości przesyłania danych i czasie trwania. Otwórz wskaźnik postępu i stanu poprzez podczas trwania procesu aby śledzić szczegóły przebiegu. Aby przerwać proces, kliknij Anuluj .

Ukończenie

Gdy proces zostanie ukończony, informacje o procesie oraz jego rezultacie mogą być przeglądane na wskaźniku postępu i stanu.